FIBA atsakas: apskundė Eurolygą Europos Komisijai

[ad_1]

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) sulaukia vieno dūrio po kito, tačiau neketina nuleisti rankų kovoje prieš Eurolygos komercinės struktūros (ECA) atstovus. Antradienį FIBA pranešė, kad pateikė skundą Europos Komisijai (EK).

ECA į EK kreipėsi vasario 22-ąją dieną, tačiau FIBA dabar tvirtina, kad oponentų skundas tebuvo noras paslėpti pačios ECA nešvarius darbus.

FIBA pateikia argumentus, neva ECA daro spaudimą lygoms ir klubams, kad jeigu šie nežais jų rengiamoje Europos taurėje, negalės vėliau žaisti ir Eurolygoje.

ECA susitarimą su 11 klubų dėl ilgalaikių sutarčių su Eurolyga FIBA vadina sindikatiniu susitarimu. Pasak FIBA, ECA komandas renkasi pagal savo poreikius ir taip naikina sportinį principą Europos krepšinyje.

Dar vienas kaltinimas – ECA diskriminuoja finansiškai silpnesnius klubus, o pati naudojasi galingiausiais klubais ir nieko neduoda pačiam sporto vystymuisi, nes tiesiog atstovauja keliems galingiausiems klubams.

Du turnyrus administruojanti ECA pastaruoju metu itin aršiai konfliktuoja su FIBA. Praėjusią savaitę išplatintame pranešime FIBA patvirtino, kad imsis sankcijų prieš klubus ir nacionalines federacijas, jei šie pasirinks ECA rengiamas Europos taurės varžybas.

FIBA pareiškė, jog turi ginti klubus ir federacijas nuo ECA, kuri atstovauja kelių komandų interesams ir skaldo Europos krepšinį: „Atsakant į ECA agresyvius ir nelegalius veiksmus buvo nuspręsta, jog, taikant išimtį 16-kai Eurolygos komandų, bet kuri nacionalinė federacija, palaikanti neteisėtus ECA veiksmus ir leidžianti savo lygoms bei klubams sudaryti susitarimus su ECA, automatiškai praras teisę dalyvauti vyrų nacionalinių rinktinių varžybose, kurias rengia „FIBA Europe“. Pašalinimas iš Europos tarptautinių varžybų galbūt galiotų ir kitoms varžyboms“.

[ad_2]

Krepsinis.net

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply