Po Euro 2016 L.Lagerbackas paliks Islandijos rinktinę

[ad_1]

Larsas Lagerbackas | AFP/Scanpix nuotr.Larsas Lagerbackas | AFP/Scanpix nuotr.

Vakar Islandijos rinktinės treneris Larsas Lagerbackas paskelbė savo rinktinės sudėtį 2016 metų Europos čempionatui. Tačiau be šios žinios patyręs švedas paskelbė ir kitą, galbūt ne tokią džiugią naujieną – po Euro 2016 turnyro L.Lagerbackas paliks Islandijos rinktinę.

67-erių metų švedas Islandijos rinktinę treniruoja nuo 2011 metų ir sugebėjo pirmą kartą šalies futbolo istorijoje atvesti Islandiją į Euro 2016.

Nors ši rinktinė turi tik kelis kiek garsesnius žaidėjus, tačiau L.Lagerbackas ir su tokia turima sudėtimi pasiekė tai, ko turbūt ne visi tikėjosi.

Tačiau per spaudos konferenciją, kuomet buvo paskelbta rinktinės sudėtis, treneris užsiminė ir apie savo nuotykio pabaigą su Islandija. Po Europos čempionato buvęs ilgametis Švedijos rinktinės strategas pasitrauks iš savo dabartinio posto.

Apie galimą L.Lagerbacko pasitraukimą iš Islandijos trenerio kėdės buvo kalbama jau beveik metus, tačiau patys islandai tikėjosi, kad švedas visgi persigalvos ir liks čia dirbti. Tačiau taip neatsitiko ir po šios vasaros Europos čempionato Islandija neteks šio stebukladario.

Po to Islandijai turėtų vadovauti Heimiras Hallgrímssonas, kuris jau trejus metus vadovauja Islandijai kartu su L.Lagerbacku. Taip tarsi iškart buvo ruošiama šio švedo pamaina, kuris po Euro 2016 jau turėtis tvarkytis vienas.

[ad_2]

IVARTIS.NET

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply